KATARGINA


 

Najznačajniji arheološki lokalitet u Tunisu. Grad su osnovali Feničani, a Rimljani su ga uništili i potom ponovo izgradili.

Kartagina je bila jedan od najvažnijih i najbogatijih gradova na Mediteranu.

Danas je spoj arheološkog lokaliteta sa značajnim tragovima feničanske, rimske i hrišćanske prošlosti.

SIDI BU SAID


 

Mondensko predgrađe Tunisa. Duž popločanih ulica nižu se bele kuće plavih vrata i prozora, ukrašenih kovanim gvožđem, a u dvorištima rastu čempresi, lovori, bugenvilije.

Sa nekoliko vidikovaca pružaju se divni pogledi na zaliv Tunis. Brojne su prodavnice suvenira, rukotvorina, srebrnog nakita, galerije slika i akvarela.

EL DŽEM


 

Gradić u kojem se nalazi najveći amfiteatar u Africi, izgrađen u III veku. Jedno od najočuvanijih zdanja rimskog carstva.

Pored arene, posetiocima su dostupne i podzemne prostorije, aristokratske i plebejske tribine.

Korišćen je za snimanje brojnih filmova, poput Gladijatora.

MATMATA


 

Neobičan predeo koji liči na površinu Meseca. Poznat je po snimanju filma Ratovi zvezda i brojnim berberskim kućama dubljenim u stenama, tzv. trogloditima.

U regionu se nalazi i Tamerzet, selo u kojem se održava festival posvećen predstavljanju i očuvanju berberskog nasleđa.

ŠOT EL DŽERID


 

Najveće slano jezero u severnoj Africi, površine oko 5.000 km2. Nasip preko jezera udaljen je 150 km od granice sa Alžirom.

Nezaboravni su izlasci i zalasci Sunca i šetnje po nepreglednoj slanoj površini, zapravo dnu slanog jezera.

ČEBIKA / TAMERZA


 

Poetične oaze u planinskom vencu Atlasa, u blizini granice sa Alžirom.

Izvor reke Čebike, vodopad u Tamerzi i jedinstveni prizori tokom vožnje džipovima kroz kanjon gde su snimane pojedine scene filma Engleski pacijent.

DUZ


 

Malena oaza južno od Šot El Džerida. Nazivaju ga “vrata pustinje” jer tu počinju peščane dine Sahare.

Na dinama se organizuje jahanje kamila i vožnja quadova, a moguće je i leteti zmajem sa nezaboravnim pogledom na pustinju i oazu.

TUNIS, KARTAGINA I SIDI BU SAID


(AUTOBUSOM, JEDNODNEVNI IZLET)

TUNIS, KARTAGINA I SIDI BU SAID izlet tunis letovanjeDolazak u Sidi Bu Said, šetnja do jednog od vidikovaca, slobodno vreme za razgledanje, kupovinu ili čaj u nekom od čuvenih kafea.

Obilazak delova čuvenog arheološkog lokaliteta artagina. Ručak. Dolazak u glavni grad Tunis. Šetnja Avenijom Burgiba do medine. Slobodno vreme za razgledanje grada, uz mogućnost kupovine.

BIZERTA, MENZEL BURGIBA I SIDI BU SAID


(AUTOBUSOM, JEDNODNEVNI IZLET)

 

tunis letovanje, izleti BIZERTAJedinstvena prilika za obilazak najvećeg srpskog vojničkog groblja iz Prvog svetskog rata u severnoj Africi. Potom dolazak u Bizertu, “Veneciju Afrike”, slobodno vreme za šetnju po gradu. Ručak u Kartagini. Obilazak Sidi Bu Saida. Šetnja do jednog od vidikovaca, slobodno vreme za razgledanje, kupovinu ili čaj u nekom od čuvenih kafea.

SAHARA I JUG TUNISA


(AUTOBUSOM, 2 DANA)

 

tunis letovanje sahara1. dan: Obilazak amfiteatra El Džem, nastavak putovanja do Matmate, mesta gde se snimao film Ratovi zvezda, tradicionalni tunižanski ručak. Obilazak trogloditske berberske kuće. Dolazak u Duz, jahanje kamila u Sahari (fakultativno). Smeštaj u hotelu El Mouradi Douz 4*.

2. dan: Polazak iz Duza, pauza na Šot El Džeridu za fotografisanje i šetnju po soli. Vožnja džipovima, obilazak muzeja urmi u oazi u Tozeru i offroad vožnja džipovima po kamenim i peščanim dinama do seta za film Ratovi zvezda. Ručak u Gafsi. Dolazak u Keruan, panoramsko razgledanje najstarije džamije u Tunisu. Slobodno vreme za obilazak medine ili kupovinu suvenira. Povratak u hotel.

FRIGIA PARK


(AUTOBUSOM, POLUDNEVNI IZLETI)

 

tunis letovanje frigia parkAtraktivan zoološki vrt između Susa i Hamameta. U prepodnevnim satima obilazak zoološkog vrta, predstava foka i morskih lavova i potom odlazak u delfinarijum.

U popodnevnim i večernjim satima obilazak zoološkog vrta i Zulu veče u restoranu, bogat folklorni program uz tipičnu tunižansku večeru.